Buszbérlés árak

Buszbérlés költségei és útdíj kalkuláció

 

Buszbérlés árak – mit érdemes tudni?

A buszbérlés ára számos tényezőtől függ, és a megfelelő szolgáltatás kiválasztásához érdemes alaposan átgondolni, milyen igényeknek kell megfelelnie a bérlésnek. Ebben a részben részletesen bemutatjuk a buszbérlés árazását befolyásoló tényezőket és néhány gyakorlati tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan találhatjuk meg a legjobb ár-érték arányú ajánlatot.

 

A buszbérlés árait befolyásoló tényezők

1. Busz típusa és mérete

Az elsődleges tényező, amely befolyásolja a buszbérlés árát, a busz típusa és mérete. A kisebb, általában max 20 fő szállítására alkalmas minibuszok jellemzően olcsóbbak, mint a nagyobb, luxus felszereltségű autóbuszok. Az árak a busz méretétől függően változhatnak, például:

  • Minibusz (8-20 fő): 50.000 – 60.000,-Ft-tól
  • Nagy busz (30-50 fő): 85.000 – 100.000,-Ft-tól

 

2. Utazási távolság és időtartam

Az utazás távolsága és időtartama meghatározó hatással van az árakra. Hosszabb utazások több üzemanyagot igényelnek, és a sofőr díja is magasabb. Természetesen az amortizáció, a szervízköltség és a biztosítások díjai is arányosítva vannak, így ezek megmutatkoznak a bérlési költségben is. Az árakat általában kilométerenként vagy óradíj alapon számolják (a fuvarozó számára kedvezőbb tarifa érvényes), például:

  • Kisbusz: 420-450,-Ft/km vagy 11-14eFt/óra
  • Turistabusz: 620-670 forint/km vagy 16-18eFt/óra

Ezen kívül figyelembe kell venni a kiállás díját, ami a tényleges út távolságán felül értendő, és általában 15-15km vagy 30-30 perc az oda- és visszaútra számítva.

Fontos: Minden megkeresésre külön, egyedi árajánlatot készítünk!

3. Útdíjak és adók

A tervezett útvonaltól függően autópályadíjak, és a buszos társaságot terhelő adók is felmerülhetnek, különösen külföldi utazás esetén. Az egyes országok eltérő  útdíjszámítási módszert alkalmaznak. Lehetséges, hogy a megtett km alapján szakaszonként kell az autópálya díjakat megfizetni, vagy az igénybevett napokra kell a matricát megvásárolni. Természetesen eltérő autópálya díjak vonatkozhatnak a turistabuszokra, és a minibuszokra, mint amennyit személyautó esetén kellene fizetnünk. A kalkuláció minden esetben a pontos útvonalterv és létszám igény ismeretében készül, számolva a fenti díjakkal és költségekkel.

4. Időpont és szezon

Az utazás időpontja és az évszak szintén befolyásolhatja a buszbérlés árakat. A főszezon általában a tavaszi és őszi időszak, vagyis áprilistól-június végéig, valamint augusztus közepétől október közepéig. Ezen kívül az ünnepi időszakokban (pl. karácsony, húsvét) is magasabbak lehetnek a buszbérlés árai a nagyobb kereslet miatt. Az árak szezonális ingadozása miatt érdemes előre tervezni és időben lefoglalni az igényelt buszt.

4. Szolgáltatások és felszereltség

A busz felszereltsége és az extra szolgáltatások is befolyásolják az árat. A modern buszok gyakran kínálnak olyan kényelmi szolgáltatásokat, mint a Wi-Fi, légkondicionáló, WC, multimédia lejátszó és állítható ülések. Ezek a szolgáltatások növelhetik a bérlés árát, de jelentősen javítják az utazás élményét.

5. Sofőr díja

A buszbérlés árába beletartozik a sofőr(ök) díja is, kalkulálva a megfelelő időszakonkénti váltással és pihenőidőkkel, amelyre nemcsak a biztonsági indokok, de jogszabály is kötelez! A sofőr(ök) díja függ az utazás hosszától és bonyolultságától. Általában egy sofőr napi díja 30.000 – 50.000 forint között mozog.

FONTOS! A sofőr számára a szállást és az étkezést a csoporttal együtt szükséges biztosítani, és mivel ez a buszos cég illetőségén kívüli költség, az árajánlat nem tartalmazza!

Buszbérlés árak és km díjak

Hogyan találjuk meg a legjobb ár-érték arányú ajánlatot?

1. Megbízható szolgáltató

A legjobb ár-érték arányú ajánlat megtalálásához mindenképp tapasztalt és megbízható buszbérlési szolgáltatót válasszunk. A részletes útitervre adott pontos árajánlat alapján képet kaphatunk a piaci árakról és a szolgáltatások színvonaláról.

2. Korai foglalás

Az időben történő foglalás gyakran kedvezményeket eredményezhet. Sokan csak az utolsó pillanatban gondolnak a buszbérlésre, ami magasabb árakat jelenthet, különösen a főszezonban. A korai foglalás nemcsak olcsóbb lehet, de nagyobb választékot is biztosít a különböző busztípusok között.

3. Flexibilitás

Ha rugalmasak vagyunk az utazás időpontját illetően, érdemes lehet elkerülni a csúcsidőszakokat. Az ünnepek és a nyári szünetek kívül eső időszakokban a buszbérlés árak általában alacsonyabbak.

4. Részletes ajánlat

Fontos, hogy a buszbérlésről részletes ajánlatot kapjunk, amelyben minden költség szerepel. Kerüljük el a rejtett költségeket azáltal, hogy minden szolgáltatást és feltételt előre tisztázunk a szolgáltatóval. Fontos, hogy az ajánlat tartalmazhat olyan költséget is, amelynek nem látható előre az összege, így ezeket nem megrendeléskor, hanem a helyszínen kell fizetni, ilyenek például:

  • Parkolási díjak
  • Alagút- és kompdíjak

5. Ügyfélértékelések és vélemények

Az interneten található ügyfélértékelések és vélemények segíthetnek a legmegbízhatóbb szolgáltató kiválasztásában. A pozitív visszajelzések garanciát jelenthetnek arra, hogy a szolgáltató valóban minőségi szolgáltatást nyújt.

A buszbérlés ára tehát számos tényezőtől függ, beleértve a busz típusát és méretét, az utazás távolságát és időtartamát, az időpontot és szezont, valamint a busz felszereltségét és a sofőr díját. A legjobb ár-érték arányú ajánlat megtalálása érdekében érdemes megbízható szolgáltatótól ajánlatot kérni, időben foglalni, rugalmasnak lenni az utazás időpontját illetően, részletes szerződést kötni és ügyfélértékeléseket olvasni.

A gondos tervezés és a megfelelő szolgáltató kiválasztása biztosítja, hogy az utazás kényelmes, biztonságos és költséghatékony legyen. A buszbérlés így nemcsak egy praktikus közlekedési megoldás, hanem egy kellemes élmény is lehet minden résztvevő számára.

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

(+36) 70 601-4463